#Digital

Bannerflow: Versimpelde productie van banners, juist nog sterkere campagnes

Media Reverse op 5 juni 2020

3 minuut leestijd

Een van de partijen waarmee wij graag samenwerken is Bannerflow. In het kader van #BetterTogether zetten wij samen met Bannerflow voor, en vooral met, een aantal van onze klanten sterke online displaycampagnes op. Naast dat we zo op een vernieuwende manier banners opmaken, is het ook een kostenefficiënte manier. Graag nemen we je mee in wat Bannerflow voor je kan betekenen.

Het primaire principe van Bannerflow is dat de hierin opgemaakte bannersets dynamisch geproduceerd worden. Dit betekent dat de banners ‘aan de achterkant’ op verschillende gebieden gemakkelijk aangepast kunnen worden. Zo is het een kwestie van een aantal minuten om elk aspect van de banner aan te passen. Kleuren, buttons, effecten, afbeeldingen of copy’s zijn razendsnel aangepast. Dit alles gebeurt binnen dezelfde banner. Je hoeft dus geen complete nieuwe set te ontwerpen en te wisselen in je lopende campagne, waardoor je lopende campagne niet onderbroken hoeft te worden.

Deze manier van werken brengt een aantal voordelen met zich mee:

  1. Met Bannerflow kan getest worden welke visual en copy het meest aansprekend zijn.

Dit hebben we eind vorig jaar voor a.s.r. Vitality gedaan. Om de aanschaf van Vitality te stimuleren, hebben we tijdens de campagne getest wat het best werkte voor deze salesgedreven campagne. Door cijfers van gelijke perioden naast elkaar te leggen en ook de heatmaps met klikgedrag te analyseren, werden optimalisaties bepaald. Hierdoor wisten we de CTR met 0,12% te verhogen en de CPC met € 0,26 te verlagen. Ook de kwaliteit van het verkeer ging omhoog, gemiddelde sessieduur op de website verhoogde en bouncerate werd lager. En dat binnen twee weken!

  1. Met opmaak via Bannerflow kunnen we voor een langdurige of always on campagne goed vooruit denken.

Dat is even flink wat denkwerk voorafgaand aan de campagne, maar daarna staat je online displaycampagne dan ook als een huis. Voor onze klant Ditzo hebben we voor Autoverzekeringen ook voorafgaand aan de campagne een planning met te testen items opgesteld. We testen structureel verschillende copy’s, kleuren, call-to-actions en meer. We spelen door middel van de gebruikte video’s in op seizoenen, door gebruik van laaghangende zon in de zomer en regen in de herfst. Speciaal in een set van deze campagne is de mogelijkheid om je kenteken in de banner in te vullen. Na het invullen klik je op de banner en land je gelijk een stap verder in het aanmeldproces op de website. Van de resultaten leren we ontzettend veel, we zien duidelijk in de cijfers terug wat wel werkt en wat niet.

  1. Makkelijk ‘extra’s’ toevoegen om in de banners zelf al keuzes te bieden.

Ook voor Ekelhoff Küchen hebben we een van de mogelijkheden die Bannerflow biedt ingezet. Door middel van een dropdown menu kon de consument verschillende keukenstijlen bekijken en een keuze maken. Uiteraard landt de klant daarna op de juiste pagina na de klik op de banner. Erg handig wanneer je veel wilt laten zien zonder al te veel advertentieruimte in te kopen. Naast het bedienen van je klant vergaar je op deze manier van adverteren veel data die je opnieuw kunt gebruiken om bijvoorbeeld nog specifieker een doelgroep te kunnen targeten.

Met inzet van online display kunnen we altijd al goed optimaliseren en testen, maar wij zijn erg enthousiast over het gemak en de flexibiliteit die Bannerflow op kostenefficiënte wijze biedt. Graag kijken we samen met jou hoe we ook jouw campagne zo effectief mogelijk kunnen inzetten door middel van deze versimpelde productie. Neem je snel contact met ons op?!

 

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord