Briefing

Ditzo Zorgcampagne 2022

Ingezette media

Social Media Online Out of Home Branded content Digital Out of Home

Aan het einde van het jaar kan je er niet omheen dat het zorgseizoen weer start. In 2022 hebben wij samen met Ditzo een digital only campagne opgezet met als doel zorgverzekeringen afsluiten. In een relatief korte periode moet je er echt staan! Check onze aanpak.

Mediastrategie

Mediastrategie

De campagne voor Ditzo moest een grotendeels online only campagne zijn. Het hoofddoel was het realiseren van zoveel mogelijk nieuw afgesloten polissen. Aan het eind van de funnel draaide het dus om realiseren van conversies, maar om daar te komen moet een consument eerst een hele journey door. We zetten een plan op vanaf het moment dat de premies bekend werden, tot en met 31 december – het uiterlijke moment om over te stappen. Daarbij zorgden we ervoor dat Ditzo online voldoende zichtbaar en hoorbaar was, om zo in ieder geval awareness voor het merk te creëren. Daarnaast draaiden we ook met campagnelagen die gericht waren op verkeer naar de website en de uiteindelijke conversies.

Uitwerking

Pre-campagne branded content

In aanloop naar het zorgseizoen hebben we bij verschillende titels branded content ingezet. Doel hiervan was het merk ‘Ditzo’ en alle interessante programma’s van Ditzo alvast bij de juiste doelgroepen onder de aandacht te brengen. Zo werkten we alvast aan creëren van awareness en groei op positief imago van Ditzo richting de publicatiedatum van de premies.

Uitwerking

Fase 1 – Bekendheid

Een belangrijk moment voor de zorgverzekeringsbranche was 13 november. Op dit moment moesten alle zorgverzekeraars hun basispremie en die voor eventuele aanvullende pakketten gepubliceerd hebben. Een spannende dag, want wat doet de concurrent? De consument is steeds slimmer en vergelijkt de zorgverzekering ook zeker op prijs. Als merk wil je deze paar dagen zeker opvallen. Een paar dagen flink zichtbaar zijn met video’s en high impact displayformaten draagt daar goed aan bij.

De periode daarna kon het weer wat rustiger, de consument is in november verder nog niet zo actief met zorgverzekeringen uitzoeken voor volgend jaar.

Fase 2 – Overweging

Vanaf december begint de zorgverzekering voor volgend jaar wat relevanter te worden. Concurrentie begint ook steeds actiever te worden met adverteren, wij moeten ook zichtbaar zijn! Video’s zetten we weer aan, online display en social media worden geactiveerd en we halen zoveel mogelijk consumenten naar de website. Op basis van verschillende data-analyses weten we precies welke doelgroep zich graag bij Ditzo verzekert en we targetten deze doelgroepen dan ook extra. Dagelijks optimaliseren we de campagnes en we brengen de dagelijkse mediadruk omhoog richting 31 december.

In de laatste 10 dagen van het jaar voegen we nog wat media-typen toe: we tellen de dagen dat er nog overgestapt kan worden af via digital audio spots en digital out of home uitingen.

Fase 3 – Conversie

In de laatste fase van de campagne zorgen we ervoor dat we degenen die al eens op de website zijn geweest of eerder interactie met de campagne hebben gehad nogmaals opzoeken en benaderen, via online display of via social. De laatste stap mag gezet worden: hopelijk een zorgverzekering afsluiten bij Ditzo.

Uitdagingen

Voorafgaand aan de start van de campagne is het nog niet duidelijk wat de premie gaat zijn en wat die van concurrenten is. De aantrekkelijkheid van een bepaalde verzekering wordt daardoor pas bekend als de campagne al gestart is. Dat betekent dat we bij het opstellen van het mediaplan van alle scenario’s uit moesten gaan: een ‘makkelijk’ jaar wegens gunstige premie, of juist een moeilijk jaar wegens minder gunstige premie.

Dit vereist flexibiliteit en een goede samenwerking met elkaar. Ditzo en Media Reverse spraken elkaar in deze periode veel en we deelden regelmatig updates over de campagnecijfers, ook over de cijfers waar wij niet ‘aan de knoppen’ zaten. Op basis van deze regelmatige korte stand-ups, konden we steeds de campagne optimaliseren en naar hoger niveau tillen.

Uitdagingen
Resultaat

Resultaat

We hebben een mooie zorgcampagne gedraaid, waarbij we echt actief campagne hebben gevoerd. Continue monitoring van de campagnedata en de optimalisaties op basis daarvan zorgden voor sterke resultaten. Ditzo heeft uiteindelijk veel nieuwe verzekerden mogen verwelkomen! #BetterTogether

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord