Briefing

Ditzo

Ingezette media

Online Radio Out of Home

Ditzo wil heel Nederland vertellen over de digitale service en wil een brede mediacampagne inzetten met hoge zichtbaarheid en een groot bereik, waarbij Ditzo ‘Verzekeren met een smiley’ in Nederland kan claimen.

Uitwerking

We hebben een plan uitgewerkt waarbij Radio en Out-of-home zijn ingezet naast de online middelen. We zijn de campagne gestart met een krantenpagina en hebben daarmee het creatieve concept aangekondigd. Vervolgens konden we met radio snel een hoog bereik opbouwen in de doelgroep en met name ook de autorijders bereiken.

We hebben gekozen voor een forse spotdruk per dag en een breed zenderpakket waardoor je eigenlijk niet om de campagne heen kon. Dit hebben we gecombineerd met de inzet van billboards, digitale schermen op stations en masten waarop de radioboodschap ook weer visueel gemaakt was. Masten met een simpele maar doeltreffende boodschap “Ditzo, Verzekeren met een Smiley”, en billboards waarop de link naar WhatsApp en digitale service goed werd gelegd. Ook billboards en masten scoren goed bij autorijders en zorgen voor een hoge zichtbaarheid. Op de digitale borden op stations hebben we korte video’s getoond die goed in het concept pasten.

case uitgebeeld
Statistic icon about 's project

18,7 %

meer sales van de autoverzekering door branded kanalen (direct bezoek, branded search, organic search)

Statistic icon about 's project

10,9 %

meer branded search op de autoverzekering in Google

Statistic icon about 's project

14.4 %

meer sales van overige Ditzo producten door branded kanalen (direct bezoek, branded search, organic search)

Niet langer in de wacht maar ’n WhatsApp

Met emoji’s speelt Ditzo in op de frustratie van wachten op een callcenter medewerker aan de telefoon. Het slim gebruik maken van emoji’s in de campagne en de bewezen hoge tevredenheid van Ditzo klanten op de nieuwe service aanpak bieden een kans om “Service met een Smiley” te claimen in Nederland.

Resultaat

Naast de enorme toename in traffic en conversie heeft de nieuwe campagne het merk een nieuw populair gezicht gegeven. Met een positieve tone-of-voice en creatieve keuze in concept en middelen heeft Ditzo als echte online speler het verschil kunnen maken in de oriëntatie van klanten op de schadeverzekeringen van Ditzo.

Doelgroep:

Primair: leeftijd 25-55
Secundair: Autobezitters

Campagneperiode:

Februari t/m december 2016

Strategie

Met de gekozen strategie om naast online media in te zetten op radio en outdoor waren we super ‘hoorbaar’ en ‘zichtbaar’ in de juiste doelgroep. Dat was goed voor het merk Ditzo én heeft ons geholpen meer schadeverzekeringen te verkopen.

case uitgebeeld

Contact

Hoor je graag meer over deze case?

Voor algemene vragen of interesse kun je vrijblijvend contact met ons opnemen

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord