Briefing

Rode kruis

Ingezette media

Social Media Online Radio Out of Home

Het Rode Kruis wil campagne voeren om ervoor te zorgen dat dit soort keuzes niet gemaakt hoeven te worden. Want het Rode Kruis wil iedereen in nood kunnen helpen. De doelstelling van de campagne is dan ook financieel. Met welke media inzet kan het Rode Kruis zoveel mogelijk fondsen werven om al deze vluchtelingen hulp te bieden.

Creatieve insteek

In de ‘Wie kies jij’-campagne, ontwikkeld door Bureau Kellerman, staan vier gezichten symbool voor de 60 miljoen mensen die op op de vlucht zijn voor conflicten en geweld in eigen land. Elk gezicht is opgebouwd uit twee personen, met beide een indringende blik op het gelaat. En daaronder de prangende vraag: ‘Wie zullen we helpen…?’

Doelgroep:

M/V 40+: iets jonger dan gebruikelijk omdat er ook wordt ingezet op het werven van nieuwe donateurs.

Campagneperiode:

september – december 2015

Uitwerking

Voor de media-inzet hebben we gekeken naar media die de doelgroep goed bereikt en die past bij de visueel sterke campagne. We hebben gekozen voor een mix aan middelen waarmee we kunnen teasen (outdoor), branden (radio, outdoor, print, online) en activeren (radio, print, online). Naast het werven van fondsen en nieuwe donateurs worden de bestaande donateurs aangeschreven door het Rode Kruis via een direct mail.

Voor de start van de campagne zijn er posters opgehangen door heel Nederland waardoor de nieuwsgierigheid werd geprikkeld. Met dit “wildplakken” was het sterke beeld super zichtbaar in heel Nederland en konden we met social media inspelen op het ophangen van de posters. Deze teasercampagne is opgevolgd met radiospots, online advertising en print in de landelijke dagbladen.

Met een groot aantal spots op o.a. NPO, Sky Radio en Radio 538 is een bereik van 71,2% in de doelgroep 40+ behaald. Online is via de veiling ingekocht waarbij de focus ligt op traffic middels de IAB formaten en branding via het billboard. Daarnaast hebben we 3-AD formaten bij de Persgroep geplaatst.

Er zijn bijna 15 miljoen impressies behaald met een hoge CTR van 0,29%. Het aantal clicks was dan ook boven gemiddeld. De print campagne in de Persgroep titels heeft in totaal 4.199.000 (29,7%) mensen bereikt. Met name Volkskrant, Trouw en Parool sluiten goed aan bij de doelgroep van het Rode Kruis en het AD is aanvullend interessant voor de opbouw van bereik.

case uitgebeeld
Statistic icon about 's project

15 miljoen

online impressies behaald

Statistic icon about 's project

0,29 %

Het aantal clicks was dan ook boven gemiddeld.

Statistic icon about 's project

29,7 %

Meer bereik

Resultaat

Saskia Divendal, Manager Marketingcommunicatie van het Rode Kruis:

‘De totale opbrengst van de campagne oversteeg de 6 miljoen euro waarbij een groot deel daarvan kan worden toegewezen aan PR, de direct mail en de gevoerde campagne. Dit resultaat heeft al onze verwachtingen overtroffen. We zijn met name heel blij met de onorthodoxe media-aanpak waarbij we het hebben aangedurfd het sterke beeld met wildplakken zeer zichtbaar te maken, terwijl we de funding voor reguliere out of home niet rond hadden gekregen.’

case uitgebeeld

Contact

Hoor je graag meer over deze case?

Voor algemene vragen of interesse kun je vrijblijvend contact met ons opnemen.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord