#Algemeen

Deze blog wordt mede mogelijk gemaakt door billboards

Media Reverse op 25 maart 2022

2 minuut leestijd

Billboards op tv, je kent ze wel: ‘Dit programma wordt mede mogelijk gemaakt door …’ Waarom zou je dit als adverteerder in willen zetten? Of juist niet? Voor beide standpunten zijn verschillende redenen te noemen. Een overzichtje van te overwegen argumenten voor of tegen billboards:

Sterk voor naamsbekendheid

Wanneer je groei in of behoud van naamsbekendheid als doelstelling hebt, kunnen billboards daar zeker aan bijdragen. Omdat je altijd rondom een volledig programma sponsort, bouw je snel een mooi aantal contacten met je doelgroep op. Dat zorgt ervoor dat jouw merk sneller opgeslagen wordt als herinnering. Verder mag hoogstens je vaste pay-off in beeld staan geschreven, deze mag niet genoemd worden. De focus ligt dus op het noemen van jouw merknaam en het feit dat je een programma sponsort. Dat betekent anderzijds ook dat je in een billboard weinig verdieping op jouw merk kwijt kunt, dat kan een nadeel zijn wanneer je product of dienst meer uitleg nodig heeft of wanneer je bepaalde merkwaarden sterker wilt laden.

Mooi instapproduct of stabiele factor in campagneplanning

Adverteren op tv behoeft een relatief hoge minimale investering. Hoewel tv qua kosten per duizend contacten vaak de goedkoopste media-optie is, is die hogere absolute investering iets waar sommige (beginnende) adverteerders tegenaan hikken. De stap naar inzet van tv kan dan een hele spannende zijn. Omdat een billboard maar 5 seconden lang is, is dit ook een van de goedkopere manieren om tv in te kopen. Zo kunnen billboards een mooi instapproduct zijn om als merk voor het eerst op tv zichtbaar te zijn.

Maar billboards kunnen ook een prettige stabiele factor zijn in de mediamix voor ervaren adverteerders. Je kunt er met je merk mee top-of-mind blijven, terwijl je bijvoorbeeld ook afwisselend tv-spot campagnes hebt lopen waar je wel wat meer diepgang op je merk kwijt kunt. Zo stemmen we samen de meest kostenefficiënte en effectieve campagne af.

Herkenbaar en duidelijk

Uit onderzoeken is gebleken dat billboards een positieve invloed hebben op merkherinnering en duidelijkheid van de boodschap. Vaak zelfs een sterkere invloed dan een campagne waar op tv enkel spots worden ingezet. De combinatie spots en billboards versterkt elkaar; wanneer in één campagne billboards en spots gecombineerd worden ingezet, is er een sterkere positieve invloed op merkherinnering, duidelijkheid boodschap en herkenning van de commercial te meten. In dit opzicht geen nadelen bij het inzetten van billboards.

En traffic gedreven campagnes dan?

Dat is een wat lastigere. We weten inmiddels dat in de meeste gevallen een tv spot sterker en/of kostenefficiënter is in het realiseren van directe stijgingen in websitebezoek, maar dat gaat ook weer niet altijd op. Indien jouw merknaam exact omschrijft wat jij voor een product of dienst aanbiedt, dan is het voor de consument ook direct duidelijk waar zij je online kunnen vinden. Je website mag je namelijk niet in de billboard noemen, tenzij dat ook je exacte merknaam is.

Ook billboards zijn maatwerk

Zo zie je maar weer; ook een relatief eenvoudig product als billboards blijft maatwerk. Zoals altijd denken we graag met je mee. Meer weten? Laat het ons weten #BetterTogether

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord