#Campagnes

Met No Fairytales naar een gezonder leven

Media Reverse op 21 juni 2019

2 minuut leestijd

Sinds begin 2019 werken we samen met No Fairytales. No Fairytales helpt iedereen op weg naar een gezonder leven door doorsnee voedingsproducten gezonder te maken. Zo maken zij tortilla’s met 45% groenten en sinds kort ook hamburgerbollen met 33% groenten. Dat zorgt voor minder kilocalorieën, meer groente-inname en een grote bron aan vezels. Tijd voor een campagne om iedereen van deze mooie producten op de hoogte te brengen dus!

We zijn gestart met een Nederlandse campagne met inzet van out of home en online video. Om goed zichtbaar te zijn in het dagelijks leven van vele mensen hebben we abri’s ingezet. Door in te kopen in de grote steden konden we zichtbaar zijn op plekken waar veel passanten voorbij komen; zowel veel stedelingen als forenzen. Daarnaast wonen in de grote steden de ‘early adopters’: mensen die snel nieuwe producten in gebruik nemen.

Online maakten we gebruik van korte bumper ads, die zowel op social media als online video kanalen ingezet werden. Door gebruik te maken van geo-targeting op de steden waar ook de abri’s zichtbaar waren werd de impact van beide kanalen versterkt. Na de eerste week targeten op locatie, rolden we daarna de online campagne landelijk uit.

No Fairytales helpt als Nederlands bedrijf niet alleen de Nederlanders naar een gezonder leven, maar de tortilla’s liggen ook in Zweden, Denemarken en sinds kort Oostenrijk in de schappen. Daarom hebben we in februari ook in Denemarken een eerste campagne opgezet. Deze campagne was qua opzet vergelijkbaar aan die in Nederland. Wat bleek: In Denemarken is YouTube een veel sterker medium om in te zetten voor zichtbaarheid dan social media, waar dit in Nederland redelijk gelijk aan elkaar is.

Inmiddels zijn een tweede campagne voor Denemarken en een eerste campagne in Oostenrijk een feit. Interessant om te zien is dat het Oostenrijkse medialandschap er weer heel anders uitziet dan Nederland en Denemarken, ruim de helft van de mediabestedingen gaat daar namelijk nog naar Print!

Zo zien we maar weer dat elke campagne maatwerk is en dat een frisse blik op elke campagne noodzakelijk is. Door constant de campagneresultaten te monitoren en opgedane learnings mee te nemen in volgende campagnes kunnen we de campagnes optimaliseren tot het beste resultaat. Ook weten hoe we samen naar meer bekendheid van uw merk kunnen werken? Neem contact op en we drinken graag een vrijblijvende kop koffie met je!

 

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord