#Algemeen

Sportzomer 2021: waarom jouw merk hierin niet mag missen

Media Reverse op 7 mei 2021

2 minuut leestijd

Dit jaar is dé sportzomer van 2021 met onder andere het EK voetbal, de Tour de France en de Olympische Spelen. Naast dat deze sportevenementen normaal gesproken druk bezocht worden, kunnen ze ook meer ‘op afstand’ beleefd worden. Dat zal dit jaar natuurlijk nog meer gebeuren door alle beperkingen die van toepassing zijn.  Dit soort grote live evenementen zijn al jaren ‘exposurekanonnen’ en dus interessant.

Voetbal op TV het meest populair

In de sportzomer van 2016 keek bijna 95% van de Nederlanders (6+) naar de sportzomer met een EK, Tour de France en de Olympische Spelen. In 2018 keek 57% minstens eens per week sport en sportevenementen in de media. Televisie is nog altijd het meest populaire medium om sport te volgen, maar je kan hier natuurlijk ook goed op inhaken via de radio, out of home en online. Het WK en EK voetbal zijn de best bekeken televisieprogramma’s van de afgelopen tien jaar.

Maar wie kijken er dan vooral naar sport via de media? Opvallend is dat de verschillen tussen jong en oud, en man en vrouw steeds kleiner worden. Zo trekt het EK gemiddeld jongere kijkers dan normaal bij Ster en waar wordt gedacht dat er alleen mannen naar het EK voetbal kijken, is toch 40% van de kijker vrouw.

Online en sociale media

In de doelgroep 12-29 wordt sport voornamelijk online gevolgd. Niet alleen internet is stijgende, ook social media pikt een graantje mee van de sportevenementen. Denk bijvoorbeeld aan reclame voor het evenement, mogelijkheden om het evenement online te volgen en winacties. Hier kun je natuurlijk slim op inspelen met jouw merk of product. Op deze manier bereik je nog meer de jongere doelgroep.

Waarom adverteren?

De belangrijkste voordelen om tijdens deze periode te adverteren zijn:

  • Het is relatief goedkoop, dus meer bereik in korte periode mogelijk
  • Sport leeft en heeft een positief effect
  • Iedereen volgt de sportevenementen: jong, oud, man en vrouw

Door het grote bereik zorgen sportevenementen voor een grotere voorraad advertentieruimte. Dat betekent dat er meer aanbod is en dus meer mogelijkheden. Belangrijk is een goede match tussen jouw reclamespot en het moment van inhaken. De hele oranjebeleving is namelijk vaak ook op straat aanwezig, waardoor bijvoorbeeld abri’s interessant zijn. Ook zullen veel wedstijden tijdens kantooruren zijn, sluit daarom radio als advertentiekanaal zeker niet uit. Daarnaast zullen veel partijen stil staan bij al dit sportgeweld, waar de programmering zich vervolgens op aanpast. Hierdoor is het gevoel op alle vlakken aanwezig.

Een belangrijke tip voor de creatie is om de boodschap over te brengen en interesse in het product te stimuleren. Hoewel het verleidelijk is om veel sportbeelden van supporters of sporters te verwerken in je commercial, is het cruciaal dat het product en/of jouw merk een centrale rol heeft in de spot.

Wil jij dat wij graag met je meedenken over wat de beste optie voor jou is? Neem contact met ons op. #BetterTogether

 

Bronnen
  • De kracht van aanpassen. De Ster. 2021
  • Beleving van sportevenementen in Nederland. Mulier Instituut. 2020
  • Webinar: Scoren met Ster. 2021

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord