#Thuiswerkblog

Week 1 in Michael’s pop-up home office

Media Reverse op 20 maart 2020

4 minuut leestijd

Door: Michael van der Wal

Omdat we met zijn allen in zo’n aparte situatie verkeren, leek het ons leuk om een thuiswerkblog te starten. De aankomende vrijdagen zal ik een korte blog schrijven over hoe het is om in deze situatie thuis te werken.

Voor mij is het überhaupt voor het eerst dat ik een volle dag thuis werk. Hierbij de aftrap van de eerste thuiswerkblog in dagboekvorm met een knipoog. Ik wil hierbij niet te diep ingaan op mijn werkzaamheden, maar voornamelijk vertellen over mijn ervaringen in deze, toch wel heftige, periode. Dus daar gaat ‘ie…

Dag 1
Nadat donderdag ons de nieuwe en aangescherpte maatregelen van de overheid en het RIVM ter ore zijn gekomen, hebben we besloten om met zijn allen thuis te gaan werken.

Ik moet zeggen dat ik de eerste dag thuis nog niet echt mijn draai had gevonden, wat een slechte concentratie tot gevolg had. Een gouden tip van Atala: zet muziek aan. Dit deden we op kantoor altijd, maar nu gewoon niet aan gedacht. “Dit deden we op kantoor altijd” klinkt nu wel erg lang geleden, maar dat was gewoon gisteren.

Als het werk gewoon doorgaat, dan de vrijmibo ook! Via Zoom hebben we apart, maar toch together, de borrel gedaan. Supertof dat dit ook zo kan! Het ideale van Zoom is dat je een filter kan selecteren waarmee je huid er net wat smoother uitziet.

Dag 2
Een situatie als deze is vrij uniek en ik denk dat niemand deze ooit heeft ervaren. Hoe laat sta je nu op om te starten? Moet ik mijn haar stylen? Hoe deel je je dag in? Vragen die ik had waar in de loop van de week gelukkig een antwoord op zou volgen.

We starten elke ochtend met een dagstart via Zoom. Wat ik overigens erg prettig vind aangezien ik thuis, wanneer mijn vriendin werkt, geen sociale prikkels krijg. Dan ben ik toch wel stiekem een beetje jaloers op katten- en hondeneigenaren.
Het is dus prima als je thuiswerkend geen wax in je haar hebt of in je Minni Mouse trui de videocall met collega’s binnen komt. Sidenote: Onesies kunnen dus echt niet!

Een dagindeling maken is niet veel anders dan op kantoor. Hierbij moet ik zeggen dat het werken met planningstools als Asana het wel een stuk makkelijker maakt. Ook in het thuiskantoor geeft de eenhoorn die door je beeld vliegt wanneer je een taak hebt afgerond weer een endorfinerush.

Dag 3
Gelukkig was mijn vriendin vandaag thuis en kon ik de gehele dag een beetje socializen. Althans dat dacht ik, want net voor de lunch kregen we een discussie of de radio aan moest of dat zij haar serie op Netflix kon kijken. Ondanks het argument dat ik radio nodig heb om mij te concentreren ging Netflix aan. Hierdoor kan ik het iedereen sterk afraden om de serie ‘The Originals’ te kijken. Geluk bij een ongeluk.

We zijn in de avond begonnen met een puzzel van 1000 stukken waarvan mijn vriendin de randjes netjes heeft gesorteerd. Het is een schets van M.C. Escher. Het zelfportret waar hij een weerspiegelende bol vasthoudt. Oja… Het is dus een zwart-wit tekening en we blijken hier eigenlijk te weinig geduld voor te hebben. We zijn dus weer gestopt met de puzzel.

 

Dag 4
Ik heb mijn draai gevonden en zit er helemaal in. Ik mis de gezamenlijke lunch op kantoor wel en heb daarom een aantal producten in huis gehaald die de lunchervaring een soort van moet vervangen. Helaas geen soufflécccino na de lunch! Een wat?! Hoor ik je denken. Dit is een koffiecreatie die per ongeluk of expres, niemand weet het, is ontstaan bij Media Reverse. Mocht je in de toekomst eens bij ons op kantoor zijn, vraag hiernaar!

Ik ontdekte dus dat je via de muziekdienst van Apple gratis naar Beats Radio 1 kunt luisteren. Zij zenden een show uit genaamd: Elton John’s Rocket Hour. Hierin plugt the legend himself een uur lang zijn favoriete muziek. Niet enkel classics, maar ook nieuwe muziek en onbekende pareltjes passeren de revue. Echt een aanrader!

Ook krijg ik te horen dat de onderbuurman lekkage heeft en dat het bij mij vandaan komt. Balen! Gelukkig werk ik thuis en ben ik hierdoor super flexibel. Ik besluit om even onder het bad te kijken en moet hiervoor de badrand loshalen. Omdat dit ook een first time is, weet ik niet dat dit ding aan de achterkant uit glasvezel bestaat. Resultaat: Ik zit volledig onder de glasvezel en merk dit pas zodra ik mijn jas aan trek. Dit voelt niet goed!!! Snel mijn jas uit en ondertussen lijk ik door de glasglitters op een vampier uit Twilight. Nu begrijp ik de constante ongemakkelijk blik van Robert Pattinson. Ik heb mijn jas verbrand.

Dag 5
Gauw na de dagstart naar de winkel om eieren te halen, die zijn namelijk steeds uitverkocht. Spijtig genoeg was dit tevergeefs en was de Albert Heijn ondertussen om half 10 al geplunderd. Gelukkig kom ik tot de ontdekking dat het speciaalbier 6 voor 5 is. Een absolute WIN aan mijn kant. Ook valt het mij op dat overal eerst de AH Basic is uitverkocht en van het A merk nog een beetje staat. BEHALVE bij het toiletpapier. Een zijdezachte ervaring is klaarblijkelijk belangrijker dan goed eten.

In de middag komt mijn vriendin thuis van werk. Die moest nog naar haar werk, want volgens haar manager zou het vanwege haar leeftijd (22) minder heftig zijn als ze het virus oploopt. Gelukkig hebben ze toch besloten om iedereen naar huis te sturen. Ze heeft twee dozen bij zich en ik kijk even goed wat er op staat. Twee puzzels en dit keer gewoon in kleur. Zal het ons dit keer wel lukken om ‘m af te maken?

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord