#Thuiswerkblog

Week 2 in Michael’s pop-up home office

Media Reverse op 27 maart 2020

3 minuut leestijd

Voordat ik jullie weer meeneem in mijn enerverende quarantaine werkweek, wil ik graag iedereen nog even aan het volgende herinneren: houd rekening met elkaar en houd afstand! We zijn supergoed bezig met zijn allen, maar toch zijn er situaties dat het er nog even bij inschiet.

Naast alle individuele waarderingsacties zie ik ook bij onze klanten hartverwarmende acties voorbijkomen. Kippenvel bij de video van a.s.r. en ook No Fairytales had een krachtige boodschap: ‘Houd (afstand) van elkaar’.

Dag 6
We zijn nog niet echt in lockdown, maar zo voelt het wel al een beetje. Ik moet er niet aan denken hoe dat daadwerkelijk moet voelen, zoals in Italië en Frankrijk. Nu merk je eigenlijk toch wel hoe vanzelfsprekend het is om naar de supermarkt te gaan of om af te spreken met vrienden in een café. Helaas neemt niet iedereen de anderhalve meter afstand nog even serieus. Herhaaldelijk word ik nog bijna omver gelopen tijdens een boodschapsessie.
Bizar, want als zelfs Soldaat van Oranje is gestopt, moeten we ons toch wel beseffen dat het menens is.

Dag 7
Hulde voor de Ikea! We hebben afgelopen week een nieuw matras besteld en deze kon worden opgehaald. Eenmaal aangekomen bij het gigantische blauwe pand kwamen we tot stilstand bij een soort road block. Hier moest je net als bij een grensovergang niet je paspoort, maar aankoopbewijs laten zien. Als alles in orde was mocht je doorrijden het parkeerdek op. Hier diende je even te wachten tot je naam werd omgeroepen. Na enkele minuten waren wij aan de beurt. Ik moet zeggen dat ik het omwille van de veiligheid zeer netjes geregeld vond. Gelukkig hielden andere wachtenden netjes afstand door een aantal parkeervakken tussen de auto’s te houden. Klasse! Toen we het pakket eenmaal ontvingen besefte ik mij dat het opgerolde en ingesealde matras veel groter was dan op het plaatje. No way dat dit op de achterbank zou passen. Sidenote: De auto waarmee we onderweg waren was een Citroen C1. Met lege handen naar huis gaan was geen optie en ik belandde uiteindelijk op de achterbank bedolven onder een gigantisch opgerold matras. Voor de chocoladeliefhebber kan ik trouwens wel aanraden om iets op te halen bij de Ikea. Je krijgt namelijk bij elke matraslawine een reep trootstchocolade gratis!

Dag 8
Bij wijze van ‘uitje van de dag’ besloot ik koffie te gaan drinken bij de onderbuurman. Vanwege de lekkage (zie Thuiswerkblog 1) en het feit dat hij een kledingreparatie/stomerijwinkel heeft, leek het mij verstandig om de verstandhouding goed te houden. Van een eerdere ontmoeting wist ik dat het echt de meest sympathieke man ooit is en we hadden toen al afgesproken om een keer koffie te gaan drinken, uiteraard op gepaste afstand. Eenmaal binnen keek hij mij verrast aan. Was ik misschien te casual gekleed? Of kwam het doordat ik mijn eigen kopje koffie had meegenomen? Gelukkig begreep hij het en was hij het ermee eens dat we maar beter te voorzichtig kunnen zijn. ‘Volgende keer bij mij?’, vroeg ik hem. Hopelijk hoeft hij dan niet zijn eigen koffie mee te nemen.

Dag 9
Het meest memorabele moment van de dag was de meeting Ollie, de kat van Kelly. Aandachtig luisteren is blijkbaar één van de topkwaliteiten van Ollie. Voor ik het wist lag ik op mijn rug op de bank en stelde hij mij de vraag: en hoe voel je je daarbij? Toch wel even schrikken.

Dag 10
Iedereen kent het wel, stress tijdens tentamenperiodes. Nou ben ik gelukkig al een tijd van deze ellende af, maar mijn vriendin is nog keihard aan het zwoegen voor haar papiertje. Heel onfortuinlijk, voor mij, gaan deze dus gewoon door in de vorm van een online tentamen. Ik denk dat dit het meest stressvolle tentamen is geweest dat ik ooit in mijn leven heb gehad. Hierdoor heb ik wel mijn kennis kunnen verrijken met de wetenschap dat Mondriaan het begrip neoplasticisme in geïllustreerde kunst definieert. Zo, weet je dat ook weer.

Vandaag is ook aangekondigd dat we een Pubquiz tijdens de vrijmibo gaan houden. Een heel tof initiatief van Atala. Leuk dat iedereen ook super enthousiast is! Atala is keihard aan het werk om een originele quiz te maken en ik, als fanatieke spelletjesliefhebber, probeer naast mijn drukke werkdag ook Wikipedia uit te spelen. Wie zal er winnen? Je leest het volgende week!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord