#Thuiswerkblog

Week 3 in Michael’s pop-up home office

Media Reverse op 3 april 2020

3 minuut leestijd

Week 3 alweer en we hebben te horen gekregen dat veel maatregelen zeker tot juni nog van kracht zullen zijn. Deze week een iets kortere blog. Vanwege het (gelukkig) vele werk wat er ligt, heb ik weinig tijd gehad om veel te beleven.

Dag 11
De pubquiz van Atala was een groot succes. Volledig in stijl had Atala een heuse quizmasterhoed op en hele leuke mediavragen bedacht. Helaas was ik de grote verliezer in de barre strijd om het Media Reverse Pubquiz kampioenschap. Zelfs met stiekem een beetje valsspelen mocht het helaas niet voor mij baten. Julie, Wim en Sjors kwamen als winnaars uit de bus en we hebben dit gevierd met, je raadt het al, een borrel!

Dag 12
Ik denk dat het thuiswerken een beetje naar mijn hoofd aan het stijgen is, want het leek mij ineens een leuk idee om een amaryllis in huis te halen. Eenmaal thuis keek mijn vriendin mij aan of ik gek was geworden, dit doe ik namelijk nooit. Mijn plan is om een timelapse te maken van het groeiproces van de plant. Misschien ben ik wel echt aan het doordraaien.

Dag 13
Aangenaam verrast was ik toen de pakketdienst een pakketje kwam bezorgen. Niet alleen omdat ik geen pakketje verwachtte, maar ook omdat ze daadwerkelijk een keer aanbelden in plaats van direct een briefje achter te laten dat ik niet thuis was en het pakket retour te sturen. In het geleverde doosje vond ik een toffe Media Reverse mok en kaartje met de volgende tekst:

“Hi Thuiswerker, helaas moeten we nog even Slack-zoom-mail-app-4G-en, maar er komt een dag, en dan mogen we weer naar kantoor! Keep strong, Sjors.”

Speciaal voor onze twee wekelijkse learning lunch die nu omgetoverd is tot een learning coffee break via Zoom. Super leuk!

Dag 14
Ik probeer mij zo goed mogelijk voor te bereiden wanneer ik naar de supermarkt ga, zodat ik zo min mogelijk tijd voor de schappen sta, wat de doorstroom in de winkel bevordert. Erg nobel, al zeg ik het zelf. Dit prachtige initiatief gaat dus helaas niet altijd op. Eén van de artikelen op mijn boodschappenlijstje was namelijk thee. Op het moment dat je voor het theeschap komt te staan, word je overweldigd door 400 verschillende merken en smaken thee. Wat een simpele opdracht moest worden, werd een hersenkraker van jewelste. Keuzestress slaat in. Ik wilde gewoon zwarte thee, maar was dit wel de juiste keuze? Ondertussen stond er een man achter mij te wachten tot ik klaar was met de monoloog die ik in mezelf aan het voeren was. Hij knikte vriendelijk en zei dat hij geen haast had. Was dit sarcastisch? Mocht ik daadwerkelijk mijn tijd nemen om een weloverwogen beslissing te maken? Het zweet brak uit. In alle haast pakte ik de eerste verpakking die ik zag en schoot het gangpad uit. Eenmaal bij de kassa ontdekte ik dat ik een premium thee van 5 euro uit het vak had gegrist. Ik keek nog eenmaal om de winkel in. Terugzetten was door de drukte geen optie meer. Well played Albert Heijn, well played!

Dag 15
Dit klink ongetwijfeld cliché, maar corona is nog nooit zo dichtbij gekomen als nu. Vanmiddag heb ik te horen gekregen dat de oma van een goede vriendin is overleden aan de gevolgen van Corona. Verschrikkelijk nieuws waar ik oprecht stil van ben. In het nieuws wordt duidelijk gecommuniceerd dat de zorg materialen tekort komt en gelukkig zijn er vele initiatieven op touw gezet om hen toch de juiste spullen te leveren. Dat het tekort aan spullen ook impact heeft op het bezoek dat iemand mag krijgen, wist ik tot vandaag niet. Deze tekorten zorgen er namelijk ook voor dat er maar beperkt bezoek mag komen. Ingepakt in witte pakken, een mondkap, handschoenen en meer mag je slechts eenmaal per dag even op bezoek bij een geliefde die er straks nooit meer is. Een privilege dat voor kleinkinderen is uitgesloten. En hier stopt het niet. Na de dood bestaat het besmettingsrisico nog steeds en wordt een overledene in een beveiligde zak weggebracht. Nog steeds mag je niet bij je oma zijn. Ook tijdens de uitvaart zijn er maatregelen van kracht. Een select groepje familie mag hier bij zijn. De rest kijkt mee via een livestream. Nog steeds zie ik in het nieuws en op straat dat er door een groep minder kwetsbare mensen erg laconiek wordt gedaan over het virus. Besef dat dit ook jouw opa, oma, vader of moeder kan zijn. Denk om elkaar, help elkaar en gun elkaar wat ruimte. Laat elkaar nu weten dat je van elkaar houdt, want voor je het weet is het te laat.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord