#Thuiswerkblog

Week 4 in Michael’s pop-up home office

Media Reverse op 10 april 2020

2 minuut leestijd

Deze week stond in het teken van een tijdelijke verhuizing en ook in het teken van mijn eerste writersblock.

Dag 16
Vanwege mijn eerste writersblock geen overweldigende bijzondere gebeurtenis die je gewoonlijk van mij gewend bent, maar een prachtige 5 uur durende rondleiding door het in Rusland gevestigde Hermitage. Enjoy!

Dag 17
Hierbij even een korte update van mijn nieuwe groene passie: mijn Amaryllis is over het weekend heen al 15 centimeter gegroeid. Ik had niet verwacht dat dit zo hard zou gaan. Hiernaast had ik nooit verwacht dat ik zo emotioneel geïnvesteerd zou zijn in een plant. Mijn vriendin vindt me overigens nog steeds knettergek, maar gelukkig kwam er een planten-liefhebbende vriendin even buurten en kon ik trots mijn plant als een soort Simba over het balkon laten zien.

Dag 18
Afgelopen weekend heb ik de volledige badkamer gestript. Vanwege de aanhoudende lekkage, waar ik het in de eerdere blogs over heb gehad, hebben we besloten om de volledige badkamer te vernieuwen. Deze ochtend zijn de tegels geleverd voor de nieuwe badkamer. Het zijn 60 bij 60cm betonlook tegels geworden. Waar ik niet over had nagedacht, was dat een pak van vier van deze tegels enorm zwaar is en niet meer tot de voordeur, maar tot de ingang van het appartementencomplex wordt gebracht. Ik heb 30 pakken omhoog moeten tillen zonder lift. Een uur later en badend in het zweet is het toch gelukt om alles boven te krijgen. Best snel, waardoor ik eindelijk met mijn werkdag kon beginnen. Eerst even douch… laat maar.

Dag 19
Bovenop de intelligente lockdown komt ook nog eens dat ik tijdelijk mijn huis uit moet vanwege de verbouwing. Omdat het snijden van tegels veel stof oplevert, hebben we het hele appartement in plastic lakens gepakt en lijkt het net of we in een aflevering van Dexter zitten. Gelukkig is mijn zus bezig met verhuizen en staat haar “oude” huis tijdelijk (bijna) leeg. Hier kunnen we tijdens de verbouwing intrekken. Het voordeel hiervan is dat we in ieder geval weer dagelijks kunnen douchen. Onze nieuwe slaapkamer lijkt op dat van een krakerspand: een matras op de grond en we leven uit een koffer. Eigenlijk ben ik een soort gewenste kraker met tv, internet en stromend water.

Dag 20
Ondanks het kwijtraken van het tijdsbesef kwam ik er net op tijd achter dat het al bijna Pasen is. Door deze quarantaine tijd vergeet je weleens dat er nog feestdagen aan zitten te komen. Vorig jaar heb ik Pasen gevierd met familie, dus ik moet het dit jaar creatiever gaan aanpakken om toch een feestelijk gevoel te creëren. Mijn plan is dan ook om dit jaar voor de paashaas in te vallen, aangezien die waarschijnlijk ook ergens in lockdown zit. Ik ga zondagochtend vroeg uit de veren, trek mijn roze konijnenpak aan en ga op missie ‘verstop de paaseieren’. Mijn vriendin weet het nog niet, maar zij zal de paaseieren jacht aan moeten gaan. Ik twijfel of ik er twintig of vijftig ga verstoppen. Aangezien ik in het huis van m’n zus zit, lijkt het mij niet verstandig om er teveel te doen… de kans is namelijk groot dat de nieuwe bewoners bij de laatste inspectie misschien nog wel eens een paasei in een chiffon of in de kruipruimte gaan terugvinden.

Namens het gehele Media Reverse team wensen we je een geweldig Paasfeest. Stay safe and have fun!

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord