#Thuiswerkblog

De laatste week in Michael’s pop-up home office

Media Reverse op 25 april 2020

2 minuut leestijd

De zesde blog en ook gelijk de afsluiter van de reeks. Persoonlijk ging ik ervan uit dat we na een week of vijf weer naar kantoor konden gaan. Een naïeve en onnozele gedachte, leerde ik na een week of twee. Ook ben ik er achtergekomen dat je na 5 weken thuiswerken wel zo’n beetje alle aspecten van het thuiswerken hebt ervaren. Althans, dat was het de eerste drie weken voor mij. De afgelopen weken heb ik ook ervaren hoe het is om als troubadour flexwerker van woonlocatie naar woonlocatie af te reizen, want ondanks dat de blog af is, is mijn badkamer helaas nog niet af.

De afgelopen weken heb ik veel kunnen leren over het thuiswerken. De ruimte om zelf je tijd in te delen, het vinden van een routine en alle andere zaken die ik in de voorgaande blogs heb besproken. Eigenlijk kunnen we wel stellen dat thuiswerken het nieuwe normaal is geworden, niet alleen voor mij maar voor een groot deel van werkend Nederland.

De regels van de anderhalve-meter-samenleving zal volgens Rutte nog een lange tijd moeten worden voortgezet. Als lichtpuntje gaan de basisscholen wel weer open. Een behoorlijke opluchting voor iedereen met kleine kinderen. Iets meer tijd voor jezelf en voor je werk. Helaas ging dat goede nieuws gepaard met het slechte nieuws dat alle festivals definitief van de baan zijn. Iets dat ik als trouwe Lowlandsganger erg jammer vind, maar gelukkig niet het einde van de wereld betekent. Wat bof ik eigenlijk dat dit mijn grootste opoffering is.

Ondanks dat het festivalseizoen en de zomervakanties niet meer doorgaan, probeer ik er het beste van te maken. Dit weekend heb ik een soort van minivakantie. Uit noodzaak ben ik vertrokken naar Loosdrecht, omdat ik nog niet thuis kan werken. Maar gelukkig is thuiswerken in Loosdrecht zo’n straf nog niet.

Naast het feit dat er na vijf blogs niet veel nieuws meer over thuiswerken te schrijven valt, leek de start van deze vakantie een mij een mooi moment om mijn serie thuiswerkblogs af te ronden. Diep respect voor een ieder die in de zorg werkt, de supermarkt of een ander vitaal beroep beoefend. Jullie zijn de helden van de samenleving! Ook veel succes voor de rest van Nederland die het geluk heeft om thuis te kunnen werken.

Geniet van jullie Konings- Wonings- Balkoningsdag

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik op akkoord of klik hier voor meer informatie.

Akkoord